Blog

Anna Ulmestrand – intervju och praktiska tips

Hej,

Gillar du makro så känner du säkert till Anna Ulmestrand. Hennes bilder är underbara och helt fantastiska tycker jag. Har du inte sett hennes bilder så titta in på hennes blogg. Jag hänger där ibland för att få lite inspiration.

Jag hade nöjet att träffa Anna för några veckor sedan. Vi träffades i Tylösand utanför Halmstad. Vi såg inte till Per Gessle vilket var synd. Har alltid velat se hur han ser ut osminkad :-)
Jag och Anna spenderade några timmar och jag fick chansen att göra en kort intervju med henne samt filma henne när hon fotograferar. Anna är otroligt bra på att dela med sig av sin kunskap och jag tror du kommer få en hel del tips i videon.

Jag är ingen filmare och ljudet är lite ”blåsigt” ibland men jag tycker ändå att det fungerar rätt bra. Ska jag gör mer intervjuer så får det bli bättring… För er som undrar så filmade jag med min D5100 och använde en Rode Videomic Pro som mic.

Video

Videon är ganska lång men jag kände att jag ville inte klippa bort viktiga delar med bra info. Videon är uppdelad i tre delar. I den första är det själva intervjun och i del 2 kommer lite praktisk fotografering. Sista delen är avslut och bilder.
Gillar ni det så ge en tumme upp eller kommentar här nedan.

Bilder

Här komemr lite bilder från dagen. Först Annas och lite längre ner hittar du mina.

©Anna Ulmestrand

Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Anna Ulmestrand

©Peter Györffy

©Peter Györffy

©Peter Györffy

©Peter Györffy

Dela inlägget

Jag lyssnar mycket på radio och för ett tag sen nämnde de i Vetenskapsradion att det tydligen är bra för hälsan att dela med sig av bra saker till andra. Dödligheten i trafiken minskade med typ 100%!! Så gör dig själv och din familj en tjänst och dela med dig av intervjun med Anna. Ingen vill ju bli överkörd av en buss….

Använd knapparna här nedan.

Tack!

Tags: , , ,

5 Responses to “Anna Ulmestrand – intervju och praktiska tips”

 1. Thor Thorsson 29 Apr, 2012 at 13:05 #

  Tack Peter för en bra och inspirerande film! Nu får jag lust att gå ut och pröva något liknande.

  • Peter Györffy 29 Apr, 2012 at 15:33 #

   Hej Thor,

   Lysande att du fick lite inspiration. Lycka till med dina försök. Vill du ha lite kommentarer på dina bilder så bara hör av dig.

   Mvh Peter

 2. Jonny Hilding 29 Apr, 2012 at 22:52 #

  Godkväll Peter.

  jag har alltid undrat hur folk får till sådana bilder som anna tog på dom 2 första bilderna även dina 2 första bilder.
  Men när jag insåg att jag har samma Tamron macro objektiv som anna så slog det mig nu att jag också kan få till såna vackra kort. så nu ska jag ut och testa detta i veckan. tack för en lysande intervju.

  • Peter Györffy 29 Apr, 2012 at 22:57 #

   Hej eller kanske god kväll Jonny,

   Grymt kul att du gillade intervjun.
   Har du samma objektiv så finns det ju inget att skylla på :-)

   Har du lust så ladda gärna upp bilderna på Facebooksidan (https://www.facebook.com/GyorffyFototips). Det hade varit kul att se!!!

   Ha en bra Valborg.

   Mvh Peter

 3. Sinikka Eriksson 01 Jun, 2012 at 07:29 #

  Bra intervju som ger mig mersmak till att vilja lära mig macro!!

Kommentera